В Україні ГМО перебувають у підпіллі: де-факто є, де-юре поки що не легалізовані / Костянтин ЧЕРНЯКОВ

Матеріал з ІКБГІ
Перейти до: навігація, пошук

ZmiEvropejskaUkraina.JPG

18 Листопада 2013

У цьому пересвідчилися чернігівські журналісти, побувавши в столичному Інституті клітинної біології та генетичної інженерії НАН України, де відбувся «круглий стіл» на тему «Чого чекати від генетичних модифікацій в аграрно-продовольчому секторі України та світу».

Представники засобів масової інформації почули об’єктивну інформацію про сучасний стан біотехнології як в нашій країні, так і за кордоном. І передусім, про її інноваційний напрямок – генетичну модифікацію рослин (захід відбувся в рамках всеукраїнської інформаційно-освітньої програми «Аграрні біотехнології ХХІ століття», ініційовану Комітетом з біотехнологій Європейської Бізнес Асоціації.

РОСЛИНИ ІНКОГНІТО

... Хоча вже років з десять вирощуються генномодифіковані соя й кукурудза, у країні не зареєстровано жодної модифікації. Відтак нічого не можна вирощувати, завозити чи продавати...

... А позначки «Без ГМО» вводять нас в оману...

БІОТЕХНОЛОГІЇ ЗА КОРДОНОМ: ЗДОБУТКИ Й ПЕРСПЕКТИВИ

Китай, Індія, Аргентина, Бразилія та ПАР – це п’ять головних країн, які демонструють лідерство у застосуванні біокультур.

Європейці досить стримано ставляться до впровадження ГМ рослин. І хоча на сьогодні в ЄС вирощується тільки одна Bt кукурудза – для споживання дозволено більше 30 модифікацій рослин та їх продуктів (в Україні – жодної)...

Читати статтю на сайті видання...

Особисті інструменти
Простори назв

Варіанти
Дії
 
   
Інструменти